De schitterende omgeving van Camping Lansbulten

Camping Lansbulten ligt in de provincie Gelderland en wel in de Achterhoek aan de rand van het pittoreske dorpje Aalten 1,4 km en 3 km van het Vestingstadje/Boekenstad Bredevoort 8 km van Dinxperlo 10 km van Winterswijk en 10 km van Varsseveld. 

Duitsland ligt op een steenworp afstand van Camping Lansbulten 10 km en u bent al midden in de stad Bocholt. Aalten heeft een uitgebreid buitengebied met diverse kleine buurtschappen, zoals IJzerlo, Heurne, Lintelo, Dale, 't Klooster en de Haart. Hier kan men nog heerlijk fietsen en wandelen en genieten van de Achterhoekse rust.

Museumboerderij Eskes

Deze saksische boerderij van rond 1700 ligt even buiten Aalten aan de Eskesweg waar de camping ook aan ligt op de weg naar Bredevoort. Indien u bij boerderij Eskes verder de zandweg vervolgt komt u na de 2 bruggen de volgende bezienswaardigheid tegen.

Havezate Walfort

Een moment van één eeuw in de geschiedenis van de voormalige havezate Walfort. Ruim honderd jaar geleden kwam de familie Te Bokkel wonen op het huis van het landgoed Walfort, destijds eigendom van de adelijke familie Van Pallandt. Nu wonen er nog steeds nakomelingen van deze Te Bokkels op de havezate. Voor verdere informatie kunt u terecht bij de VVV.

Wakelslat boerderijmuseum

Wanneer u aan het eind van de Eskesweg richting Bredevoort rechtsaf gaat de Stationsweg volgt die overgaat in de Buninkdijk komt u bij boerderijmuseum "Wakelslat".  Deze verzameling boerderij gebouwtjes, schuren, werkplaatsen zijn gerealiseerd in eigen beheer en gebouwd in een grote tuin door bewoner de  heer Te Bokkel. Dit museum is te bezichtigen op afspraak.

OBELINK  (8Km.) Vrijetijdsmarkt Winterswijk

De allergrootste vrijetijdsmarkt op kampeergebied en maar op 8 km afstand v.d. camping. Hier kunt u werkelijk alles vinden op het gebied van recreatie. 
Ook op een regenachtige dag is het goed toeven bij Obelink en over eten en drinken hoeft u zich geen zorgen te maken, Obelink is van alle gemakken voorzien. 
Kijk voor meer informatie op www.obelink.nl

Zwarte Cross in Lichtenvoorde   in afwachting wat Corona gaat doen 

Elke zomer wordt op het festivalterrein "De Schans" in Lichtenvoorde de Zwarte Cross georganiseerd.  
Dit wordt elk jaar weer een groot spektakel om mee te maken en niet meer te vergeten. 4 Dagen muziek, cross, stunts en theater. 

Indien u de nacht niet op de overvolle camping bij de Zwarte Cross zelf wilt doorbrengen, kunt u terecht op Camping Lansbulten voor een rustige nachtrust, zodat u er de volgende dag weer fris tegen aan kunt. 
Alleen boekingen van minimaal 2 overnachtingen en er worden geen grote groepen toegelaten.

Voor het vervoer naar de Zwarte Cross kunt u waarschijnlijk ook in 2021 weer gebruik maken van de huifkar van de fam. Harmsen. De  kosten voor de rit heen en terug naar het terrein van de Zwarte Cross zijn  € 10.00 p.p. te betalen bij het instappen met contant geld. Bij de receptie en het toiletgebouw zal een lijst hangen van de exacte vertrektijden van de Huifkar. 

De afstand is per fiets goed te doen het is ongeveer 8,5 kilometer. Wanneer u fietsen wilt huren kunt u terecht bij  www.fietsverhuuraalten.nl of bij fa. Wisselink fietsverhuur Plein Zuid in Aalten. Wees er wel vroegtijdig bij, want op is op.

Farm en Country Fair in IJzerlo    in afwachting wat Corona gaat doen 

Jaarlijks wordt er in de maand juni een Farm en Country Fair georganiseerd "het belevenisfeest" in de buurtschap IJzerlo met diverse workshops en demonstraties . Een paradijs voor shop liefhebbers met meer dan 400 gepassioneerde en unieke deelnemers. Het thema is ieder jaar weer anders. Wilt u meer weten kijk op     www.countryfair.nl

Dinxperlo

Dinxperlo is een grensdorp met het Duitse plaatsje Suderwick. De grens loopt dwars door het dorp en een straat deze wordt in de Nederlandse taal de "Heelweg" genoemd en in de Duitse taal wordt het de "Hellweg" genoemd. Waar de overburen zo maar van Duitse nationaliteit kunnen zijn. 

Er wordt veel samen gewerkt met de Duitse buurgemeente. Met Hemelvaart wordt ieder jaar de "Grensmarkt" georganiseerd deze trekt altijd een groot publiek. 

Voor meer informatie, aktiviteiten en tips  

Betreffende Aalten, Dinxperlo en Bredevoort     http://www.vvvaalten-bredevoort-dinxperlo.nl/    of     www.welkominaalten.nl

Voor overige informatie kijk op deze pagina bij    :   Handige links

image1

Handige links

image1

Omstreken

image1

Duitsland