De schitterende omgeving van Camping Lansbulten

Camping Lansbulten ligt in de provincie Gelderland en wel in de Achterhoek aan de rand en op loopafstand van het pittoreske dorpje Aalten en het Vestingstadje/Boekenstad Bredevoort. Op fietsafstand van Dinxperlo, Winterswijk en  Varsseveld (10Km.) Duitsland ligt op een steenworp afstand van Camping Lansbulten 10 km en u bent al midden in de stad Bocholt. Aalten heeft een uitgebreid buitengebied met diverse kleine buurtschappen, zoals IJzerlo, Heurne, Lintelo, Dale, 't Klooster en de Haart. Hier kan men nog heerlijk fietsen en wandelen en genieten van de Achterhoekse rust.

Natuurgebied Loohuis

Vlak naast de camping op 100 meter afstand ligt het aantrekkelijke natuurgebied Loohuis. Geniet in dit bos, loop langs het ven of wandel door het gras- en bouwland met houtwallen. Veel vogels als de boomklever, grote bonte en groene specht voelen zich thuis in dit natuurgebied. Dit mooie natuurgebied is een prachtige plek om tot rust te komen. Veel grove dennen in het bos staan hier al meer dan honderd jaar. Tussen de bomen zoeken reeën en andere kleine zoogdieren naar voedsel en beschutting. In het bos kun je grote mierenhopen ontdekken 

Museumboerderij Eskes

Deze saksische boerderij van rond 1700 ligt even buiten Aalten aan de Eskesweg waar de camping ook aan ligt op de weg naar Bredevoort. Indien u bij boerderij Eskes verder de zandweg vervolgt komt u na de 2 bruggen de volgende bezienswaardigheid tegen.

Havezate Walfort

Een moment van één eeuw in de geschiedenis van de voormalige havezate Walfort. Ruim honderd jaar geleden kwam de familie Te Bokkel wonen op het huis van het landgoed Walfort, destijds eigendom van de adelijke familie Van Pallandt. Nu wonen er nog steeds nakomelingen van deze Te Bokkels op de havezate. Voor verdere informatie kunt u terecht bij de VVV.

Wakelslat boerderijmuseum

Wanneer u aan het eind van de Eskesweg richting Bredevoort rechtsaf gaat de Stationsweg volgt die overgaat in de Buninkdijk komt u bij boerderijmuseum "Wakelslat".  Deze verzameling boerderij gebouwtjes, schuren, werkplaatsen zijn gerealiseerd in eigen beheer en gebouwd in een grote tuin door bewoner de  heer Te Bokkel. Dit museum is te bezichtigen op afspraak.

OBELINK  (8Km.) Vrijetijdsmarkt Winterswijk

De allergrootste vrijetijdsmarkt op kampeergebied en maar op 8 km afstand v.d. camping. Hier kunt u werkelijk alles vinden op het gebied van recreatie. 
Ook op een regenachtige dag is het goed toeven bij Obelink en over eten en drinken hoeft u zich geen zorgen te maken, Obelink is van alle gemakken voorzien. 
Kijk voor meer informatie op www.obelink.nl

Wijngoed "de Hennepe"

In de maanden juli en augustus is elke woensdagmiddag een rondleiding mogelijk (de maanden mei t/m september zijn hiervoor erg geschikt). Deze wordt georganiseerd met aansluitend een proeverij.  Deze start om 15:00 uur.
Aanmelding voor een rondleiding is wel nodig ! 
Voor groepen zijn op afspraak ook andere dagen mogelijk. (mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - tel. +31 (0)543 474 963 - www.wijngoeddehennepe.nl  ) 

Farm en Country Fair in IJzerlo  

Jaarlijks wordt er in de maand juni een Farm en Country Fair georganiseerd "het belevenisfeest" in de buurtschap IJzerlo met diverse workshops en demonstraties . Een paradijs voor shop liefhebbers met meer dan 400 gepassioneerde en unieke deelnemers. Het thema is ieder jaar weer anders. Wilt u meer weten kijk op     www.countryfair.nl

Dinxperlo

Dinxperlo is een grensdorp met het Duitse plaatsje Suderwick. De grens loopt dwars door het dorp en een straat deze wordt in de Nederlandse taal de "Heelweg" genoemd en in de Duitse taal wordt het de "Hellweg" genoemd. Waar de overburen zo maar van Duitse nationaliteit kunnen zijn. Er wordt veel samen gewerkt met de Duitse buurgemeente. 
Met Hemelvaart wordt ieder jaar de "Grensmarkt" georganiseerd deze trekt altijd een groot publiek. 

Zwarte Cross in Lichtenvoorde  

Elke zomer wordt op het festivalterrein "De Schans" in Lichtenvoorde de Zwarte Cross georganiseerd.  
Dit wordt elk jaar weer een groot spektakel om mee te maken en niet meer te vergeten. 4 Dagen muziek, cross, stunts en theater. 

Voor meer informatie, aktiviteiten en tips  

Betreffende Aalten, Dinxperlo en Bredevoort     http://www.vvvaalten-bredevoort-dinxperlo.nl/    of     www.welkominaalten.nl

Voor overige informatie kijk op deze pagina bij    :   Handige links

image1

Handige links

image1

Omstreken

image1

Duitsland